​Smartphone / Social Media Detoxen: ja of nee?

Wie herkent het? Je bent vergeten waar je smartphone ligt of je denkt dat je je smartphone kwijt bent. Paniek! We kunnen onze portemonnee (voor degenen die het nog gebruiken) of ID vergeten maar je smartphone vergeet je niet. En als je het thuis bent vergeten dan keer je zelfs terug naar huis om het alsnog op te halen.

Leon Edwards, managing director van Versapak “Afgesloten zijn van onze technologie is verrassend stressvol. We hebben vaak het gevoel dat we iets missen, terwijl we ons zorgen maken over wat er allemaal gebeurt… Zonder dat we het weten.” Een wat oudere term FOMO (Fear of Missing Out) komt dan om de hoek kijken. Het is zelfs een officiële psychische aandoening ‘nomophobia’ (no – mobile – phobia). Letterlijk de angst om zonder telefoon te zijn.

Schermtijd
Al een tijd wordt mijn schermtijd bijgehouden, maar ik keek er niet vaak naar. Totdat ik in quarantainetijd merkte dat ik wel vaak op mijn smartphone zat. Op een dag heb ik er zelfs 10 uur op gezeten. Hier schrok ik erg van. En ja, ik doe veel zaken voor mijn werk online (denk aan trendspotting, onderzoek, contacten onderhouden). Maar dat kan echt wel anders en in ieder geval op andere tijdstippen.

Jongeren van 16 tot 25 jaar kijken op een doordeweekse dag 6 tot 7 uur op een scherm. Meer dan de helft van deze groep (60 procent) vindt dat zelf te veel, schrijft RTL Nieuws. Ik ben dus niet de enige.

Wat ik merk is dat ik ook vaak op Whatsapp zit. Sommigen vergeten dat Whatsapp ook een social media kanaal is. Ik zit in heel veel groepen, sommigen functioneel en anderen voor de gezelligheid en vriendschap. Vooral de laatste appgroepen kosten veel tijd. Het is ook fantastisch om samen te kunnen lachen om een grappig filmpje. En dan ben ik weer zo iemand die het dan individueel doorstuurt naar vele anderen. Staan mensen er wel op te wachten? Ik ben ook heel fanatiek met het rondsturen van informatie waarvan ik denk dat het nuttig is. Misschien heb ik mijn roeping als journalist gemist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Algemeen

Recruitment interim door Happy Capital: Wat u nodig heeft

In het huidige dynamische en veeleisende bedrijfslandschap kan het vinden van gekwalificeerde werknemers een uitdaging zijn. Veel organisaties worden geconfronteerd met fluctuerende werklasten en specifieke projectbehoeften die kunnen leiden tot een tijdelijke behoefte aan personeel. Het inhuren van interim-medewerkers biedt een oplossing voor deze problemen, en Happy Capital is een gevestigde speler in het faciliteren […]

Read More
Algemeen

De kracht van natuurlijke verzorging: SLS-vrije shampoo en haarmasker zonder siliconen, sulfaten en parabenen

In de zoektocht naar gezond en glanzend haar is het vermijden van schadelijke ingrediënten essentieel. Gelukkig zijn er nu geweldige opties beschikbaar, zoals SLS-vrije shampoo en haarmaskers zonder siliconen, sulfaten en parabenen. In dit artikel zullen we de voordelen van deze natuurlijke verzorgingsproducten bespreken en waarom ze de perfecte keuze zijn voor een gezonde en […]

Read More
Algemeen

E-commerce advies over de start, strategie en organisatie

De uitdagingen van e-commerce zijn veelzijdig en technisch. De beste manier om hiermee om te gaan is door een geïntegreerde aanpak te volgen, waarbij de start, strategie en organisatie bepalend zijn voor het succes. In dit artikel zal ik uitgebreid ingaan op deze onderwerpen met betrekking tot e-commerce advies. Wat is e-commerce? E-commerce, of elektronische […]

Read More