​5 redenen waarom het gevaarlijk is om naar de ruimte te gaan

Terwijl de Europese ruimteorganisatie ESA nog steeds bezig is om uit te vinden welke mensen het meest geschikt worden bevonden als astronauten, blijven we de vraag stellen: zou je de ruimte ingaan, als je de kans had? Het heeft namelijk grote invloed op je lichaam. Naast de mogelijke kans op het tegen het lijf (?) lopen van buitenaards leven of een asteroïde waarmee je in botsing komt, zijn er vele gevaren voor astronauten.
Je skelet takelt af
Als je in de ruimte bent, en dan niet met één teen zoals Jeff Bezos, dan voel je gewichtsloosheid. Iets wat heel bijzonder moet zijn, want wij kennen het eigenlijk niet op aarde. Tegelijkertijd is het ook gevaarlijk. Je skelet is immers helemaal niet gewend om ‘niets’ te hoeven doen. Ben je langdurig in een staat van gewichtsloosheid, dan heeft dit negatieve impact op je skelet, dat hierdoor flink aftakelt.

Je vernietigt meer rode bloedcellen
Een ruimtemissie van een half jaar betekent dat het lichaam 54 procent meer rode bloedcellen vernietigt dan het normaal zou doen. Normaal vernietigen onze lichamen al heel veel rode bloedcellen: zo’n twee miljoen per seconde (!). Dat neemt in de ruimte dus alleen maar toe. Hierdoor krijg je bloedarmoede,

Je immuunsysteem verandert
Tijdens de vroege Apollo-missies bleek al dat astronauten gehoorproblemen kregen, hartritmestoornissen, lage bloeddruk en dehydratatie. De astronauten op de Apollo-missie werden ziek toen ze net een week op aarde terugwaren. Ze kregen zelfs ineens weer waterpokken. Het komt omdat de zwakke zwaartekracht in de ruimte (microgravity genoemd) een effect heeft op het immuunsysteem.

Je wordt eerder oud
Onderzoek van NASA heeft aangetoond dat langere ruimtereisjes ervoor zorgen dat het brein van astronauten eerder verouderd. Ook de weefsels rond de darmen hebben zwaar te lijden onder ruimtetrips. Je wordt ook nog eens eerder ziek: virussen die normaliter bij mensen sluimeren maar niet echt tot uiting komen, blijken in de ruimte hoogtij te vieren. De kans dat je dus in de ruimte ziek wordt is vrij groot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Algemeen

Recruitment interim door Happy Capital: Wat u nodig heeft

In het huidige dynamische en veeleisende bedrijfslandschap kan het vinden van gekwalificeerde werknemers een uitdaging zijn. Veel organisaties worden geconfronteerd met fluctuerende werklasten en specifieke projectbehoeften die kunnen leiden tot een tijdelijke behoefte aan personeel. Het inhuren van interim-medewerkers biedt een oplossing voor deze problemen, en Happy Capital is een gevestigde speler in het faciliteren […]

Read More
Algemeen

De kracht van natuurlijke verzorging: SLS-vrije shampoo en haarmasker zonder siliconen, sulfaten en parabenen

In de zoektocht naar gezond en glanzend haar is het vermijden van schadelijke ingrediënten essentieel. Gelukkig zijn er nu geweldige opties beschikbaar, zoals SLS-vrije shampoo en haarmaskers zonder siliconen, sulfaten en parabenen. In dit artikel zullen we de voordelen van deze natuurlijke verzorgingsproducten bespreken en waarom ze de perfecte keuze zijn voor een gezonde en […]

Read More
Algemeen

E-commerce advies over de start, strategie en organisatie

De uitdagingen van e-commerce zijn veelzijdig en technisch. De beste manier om hiermee om te gaan is door een geïntegreerde aanpak te volgen, waarbij de start, strategie en organisatie bepalend zijn voor het succes. In dit artikel zal ik uitgebreid ingaan op deze onderwerpen met betrekking tot e-commerce advies. Wat is e-commerce? E-commerce, of elektronische […]

Read More